Valmennukseen ilmoittautuminen on sitovaa. Jos et tule paikalle,  olet siltikin velvollinen suorittamaan valmennusmaksun!
Valmentaja ei tule talkoisiin, hänelle on luvattu tietty työmäärä ja siitä tuleva palkka.Valmennuksiin ovat kaikki tervetulleita! Valmennuksissa pyritään tavoitteellisesti etenemään. Siksipä etusijalla ovat kaikki jo aikaisemmin valmennuksissa säännöllisesti käyneet, sekä muut jotka ovat halukkaita sitoutumaan säännölliseen treenaamiseen. Tavoitteena olisi muodostaa samat ryhmät jokaiseen valmennukseen.
Suositeltavaa olisi, että valmennukseen tulevan ratsastajan taitotaso olisi vähintään helppo-C ja esterata pitäisi pystyä suorittamaan 60 cm korkeudella. Näin valmentaja pystyisi viemään ratsukkoa parhaalla tavalla eteenpäin.

Vuoden 2010 alusta lähtien valmennukseen tulevan on oltava Suomen Ratsastajainliiton jäsen. Tällöin ratsastajalla on voimassa oleva vakuutus, jos sattuu tapaturma.

Valmennuksia saa tulla seuraamaan muutkin, katsomalla ja kuuntelemalla oppii paljon. Valmennus on opetustilaisuus, koitetaan olla häiritsemättä ratsukoita.


Tällä hetkellä Haapajärvellä valmentaa Mari-Tiina Jääskeläinen (Tmi Marun Valmennus). Häneen voi olla yhteydessä valmennuksien aikatauluista esim Facebookin kautta tai puhelimella.

.